Zoeken
Zoeken


Winterbanden


Winterbanden maken uw autorit in de herfst en wintermaanden veiliger. Het is daarom verstandig om vanaf november tot maart met winterbanden te rijden. Een winterband is voorzien van een rubbersamenstelling die ook bij lage temperaturen flexibel blijft. Bij een zomerband is dit niet het geval. Daarnaast hebben winterbanden speciale groeven/ lamellen in het profiel. Dit maakt dat u met winterbanden in de herfst- en winterperiode bij temperaturen onder 7°C een betere grip heeft op de weg. Ook verhogen ze het rijcomfort. Door het specifieke profiel van winterbanden wordt het water op de weg beter afgevoerd. Hierdoor treedt minder snel aquaplaning op. Zo bent u veiliger onderweg.

Heeft u zelf geen ruimte om uw tweede set banden op te slaan? Geen probleem wij slaan uw banden veilig op in ons bandenhotel.

Naast het wisselen van de banden, controleren we meteen de staat van de banden, wielen en remmen. Zo nodig adviseren we u vrijblijvend wat het beste is voor uw auto. Uw auto wordt elk halfjaar gecontroleerd op enkele punten die een grote invloed hebben op de verkeersveiligheid. Daarnaast gaan uw banden langer mee en daalt het brandstofverbruik

Waar wacht u nog op?! Maak snel online een afspraak via onderstaande button.


Maak een afspraak           Winterbanden kopen


Winterband afbeelding
Verschil tussen zomerbanden en winterbanden

De beste winterband

Bent u op zoek naar de beste winterband? Wij adviseren u graag vrijblijvend over de juiste winterbanden voor uw auto. Profile Nout is een merkonafhankelijke bandenspecialist met een uitgebreid assortiment winterbanden, zoals o.a merken als Bridgestone, Goodyear, Pirelli en Vredestein. Neem contact op met een van onze vestigingen voor advies of maak nu een afspraak.

 

   Bekijk onze winterbanden

Winterbanden verplicht?

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. Wel adviseren we u om van november tot maart op winterbanden te rijden. Zo zorgt u in winterse omstandigheden niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van uw medeweggebruikers. Niet alleen bij sneeuw hebben winterbanden effect. Ook bij natte en koude weersomstandigheden heeft u met winterbanden meer grip en minder kans op ongelukken. In veel andere Europese landen zijn winterbanden wel verplicht tijdens winterse omstandigheden. Bekijk hier de landen waar winterbanden verplicht zijn.

De voordelen van winterbanden

  • Bij temperaturen onder 7°C meer grip
  • Kortere remweg
  • Betere wegligging
  • Minder risico op aquaplaning
Contact
Stel hier uw vraag