Zoeken
Zoeken

Snel en eenvoudig de banden wisselen

Tijd om de banden te wisselen? Onze monteurs doen dat graag voor u. Wij wisselen complete wiel sets of losse banden. In maanden maart/april en november/december willen veel mensen hun zomer-/winterbanden wisselen. Wees op tijd en plan daarom gemakkelijk snel online een bandenwissel afspraak.


Bandenwissel afspraak maken


Bij Profile Nout is het naast het wisselen ook mogelijk om uw banden op te slaan. Dat scheelt u een hoop ruimte en gedoe. Daarnaast worden de banden in de beste omstandigheden bewaard in ons moderne bandenhotel. Zodat u er na een grondige bandencontrole volgend seizoen weer veilig mee op pad kunt. Wilt u meer weten over ons bandenhotel, lees hier meer over onze bandenopslag

Soorten bandenwissel

Wist u dat er verschillende manieren zijn om uw banden te wisselen? Een bandenwissel compleet op velg, maar ook een bandenwissel waarbij alleen de losse banden gewisseld worden. Heeft u losse banden? Dan wordt de huidige band van de velg gehaald en een andere band op dezelfde velg gemonteerd. Naast het monteren wordt de band ook netjes gebalanceerd. Bij het monteren van een complete bandenset is dit niet nodig. Dit bespaart dus tijd en geld.

Waarom bandenwisselen?

We adviseren u om elk seizoen met de juiste banden te rijden. Zo heeft u maximale grip op de weg tijdens alle omstandigheden. Zomerbanden hebben namelijk beter grip bij temperaturen boven 7 graden en winterbanden juist bij temperaturen onder 7 graden. Daarnaast hebben winterbanden ook meer grip op een nat en besneeuwd wegdek.


De winterbandenwissel

  • In november/december
  • Is de profiel diepte minder dan 4mm? Tijd voor nieuwe winterbanden!
  • De banden zijn beschadigd, uitgedroogd of hebben slijtage plekken? Tijd voor nieuwe winterbanden!

De zomerbandenwissel

  • In maart / april
  • Is de profiel diepte minder dan 2mm? Tijd voor nieuwe zomerbanden!
  • De banden zijn beschadigd, uitgedroogd of hebben slijtage plekken? Tijd voor nieuwe zomerbanden!

Twijfelt u over de staat van uw auto banden?

Kom lang op onze één van onze vestigingen en een expert kijkt kosteloos met je mee.

Banden wisselen (voor-/ achter)

Naast het wisselen van winter- en zomerbanden is het aan te raden om met regelmaat de voor- en achterbanden met elkaar om te wisselen. Banden slijten namelijk vaak niet gelijkmatig met allerlei ongemakken van dien, zoals extra afrolgeluid. Door met regelmaat de voor- en achterbanden met elkaar te wisselen voorkomt u dit

Contact
Stel hier uw vraag