Zoeken
Zoeken

Bandenspanning 

Voor de industriële sector zijn verschillende soorten banden ontwikkeld. Bij luchtbanden blijft bandenspanning één van de belangrijkste onderwerpen. Een voertuig met een verkeerde bandenspanning heeft veel meer rolweerstand. Rijdt u rond met een te lage bandenspanning, dan verbruikt uw voertuig dus onnodig veel brandstof. Op termijn zorgt onderspanning voor schade aan het karkas en aan het profiel. Door onderspanning slijt de band ook nog eens sneller.

Volrubberenbanden zijn daarentegen volledig van rubber, hierbij hoeft u geen rekening te houden met de juiste bandenspanning. Het selecteren van de juiste band voor uw voertuig is uitermate belangrijk en volledig afhankelijk van de toepassing. Laat u vrijblijvend adviseren door onze experts over de juiste banden voor uw inzet en wensen.


Hoe kan ik besparen?

Onjuiste bandenspanning kunt u voorkomen. Als u de spanning regelmatig laat controleren, lopen de besparingen snel op. Met een correcte spanning verbruikt u tot wel 5% minder brandstof, kunnen uw banden tot 35% langer meegaan en u stoot ook nog eens minder CO₂ uit.


Voordelen van de juiste bandenspanning

  • Meer grip 
  • U maakt gebruik van het volledige rendement van de band
  • De band zal minder snel slijten
  • U profiteert van lager brandstofverbruik

Neem contact op met onze experts via +31 (0)859021234. Zij beantwoorden graag al uw vragen over banden.

Contact
Stel hier uw vraag