Zoeken
Zoeken

Zomerbanden

Zomerbanden zijn gemaakt om het beste te presteren bij temperaturen boven de 7°C. Bij deze temperaturen hebben zomerbanden optimale grip en bieden ze de beste levensduur. Door de rubbersamenstelling van zomerbanden slijten de banden minder snel dan winterbanden bij zomerse temperaturen. Winterbanden in de zomer is dus niet zo’n goed idee. De afwijkende rubbersamenstelling van zomerbanden biedt het voordeel dat u een lagere rolweerstand heeft. Daarnaast zijn zomerbanden ook nog eens goedkoper dan winterbanden en zullen in een zomerperiode ook langer meegaan dan winterbanden. Deze investering is goed voor uw veiligheid, het milieu en uw portemonnee.

Voordelen zomerbanden

  • Goedkoper
  • Slijten minder snel
  • Betere grip bij temperaturen boven de 7°C
  • Lagere rolweerstand
  • Lager brandstofverbruik
  • Kortere remweg op droog wegdek bij temperaturen boven de 7°C

Wanneer zomerbanden?

Gaat de zomertijd in? Dan is het de periode om uw winterbanden om te wisselen voor zomerbanden. Met temperaturen boven de 7°C is het aan te raden om met zomerbanden te rijden. Deze weersomstandigheden doen zich in het algemeen tussen maart tot oktober voor. Plan op tijd een afspraak in, zo voorkomt u ongemakken.

MAAK EEN AFSPRAAK                                     BANDEN OFFERTE

Bij Profile Nout staan we voor u klaar om uw zomerbanden te monteren en te wisselen. U kunt bij ons altijd terecht met uw vragen of vrijblijvend advies.

Bij het wisselen van de winterbanden naar zomerbanden kunt u natuurlijk de tweede set thuis opslaan. Heeft u hier geen ruimte voor of simpelweg geen zin om ze twee keer per jaar te versjouwen, dan hebben we een oplossing voor u. Bij Profile Nout kunt u, uw tweede set banden gemakkelijk en veilig opslaan.

Banden opslag


Contact
Stel hier uw vraag