Zoeken
Zoeken

Landbouwbanden met watervulling

Landbouwbanden kunnen gevuld worden met lucht maar in veel gevallen ook met water. Ook voor landbouwbanden met watervulling bent u bij Profile Nout aan het juiste adres. Bij wijze van ballast kunnen banden gevuld worden met water. Het vullen van uw landbouwbanden met water in plaats van met lucht kan grote voordelen opleveren. Watervulling zorgt er namelijk voor dat het machinegewicht verhoogd wordt of dat het zwaartepunt verlaagd wordt. Het vullen met water kan bij binnenbanden, maar ook bij tubeless-banden, mits de wielen tegen doorroesten behandeld zijn, met bijvoorbeeld een poedercoating. 

Contact         Vind de vestiging bij u in de buurt

Hoe worden banden met water gevuld?

Als vakkundig specialist hebben we het juiste materiaal en kennis in huis om uw banden op de juiste manier te vullen met water. Wij vullen de band nooit voor 100 procent vol met water, zo’n 25 procent van de band blijft met lucht gevuld. Hiermee kan de band op de normale manier op spanning worden gebracht. Aan het water voegen we antivries toegevoegd bijvoorbeeld in de vorm van calcium- of magnesiumchloride, zodat het water in de wintermaanden het water in de band niet bevriest.

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden, neem vrijblijvend contact op met een van onze experts via +31 (0)859021234.

Contact
Stel hier uw vraag