Zoeken
Zoeken

Remmen vervangen


De remmen van uw auto zijn nog steeds één van de belangrijkste onderdelen van de auto als het gaat om de veiligheid. Ondanks deze belangrijke functie rijdt nog altijd één op de drie automobilisten met slechte remmen rond.

Dat de remmen slijten bij gebruik is niet meer dan normaal. Hoe meer u ze gebruikt des de sneller zullen ze slijten. De meeste mankementen komen voor bij de zogenaamde 'slijtagedelen': remschijven, remblokken, remtrommels en remschoenen. Remmen slijten geleidelijk, u merkt het dus niet gelijk. Naast alle remonderdelen draagt remvloeistof ook bij aan uw remprestatie. Remvloeistof zorgt er daadwerkelijk voor, dat u remt wanneer u het pedaal indrukt. Laat uw remmen en remvloeistof regelmatig controleren op de werking en slijtage, om uw veiligheid optimaal te waarborgen.


Plan een afspraak                 Remmen check

Herkennen van slechte remmen


De meeste auto's beschikken tegenwoordig over een waarschuwingslampje op het dashboard van uw auto. Deze waarschuwt u als er iets mis blijkt te zijn met remmen. Daarnaast kunt u slechte remmen nog meer herkennen aan:

  • Een trillend stuur tijdens het remmen
  • Een piepend of schurend geluid bij het remmen
  • De remweg is langer dan normaal
  • Wanneer u het rempedaal ver moet intrappen
  • Het rempedaal sponsig aanvoelt

Brand in uw auto het lampje of herkent u de hierboven genoemde punten, dan adviseren we om zo snel mogelijk langs één van onze vestigingen te rijden. Eén van onze remmen experts zal uw remmen grondig nakijken en ontdekken wat het precieze probleem is.

Remmen bij Profile Nout

Het rijden met goede remmen en het controleren hiervan is van levensbelang. Voor het vervangen van remblokken,- schijven en –klauwen werkt Profile Nout uitsluitend met kwaliteitsproducten. Wanneer uw auto in onderhoud zit bij Profile Nout, hoeft u u geen zorgen te maken. Bij een onderhoudsbeurt of APK controleren we altijd de werking van uw auto remmen.

De kosten voor het vervangen van remonderdelen hangen sterk af van het auto merk, type en remonderdeel. Voor meer informatie over de kosten, vraag hier een offerte aan.

Contact
Stel hier uw vraag