Zoeken
Zoeken

Distributieriem

De distributieriem is een erg belangrijk onderdeel van de motor. De distributieriem verbindt de krukas en de nokkenas van de motor. Daarnaast drijft de distributieriem vaak ook de waterpomp en/of brandstofpomp aan. Dit zorgt ervoor dat de motor functioneert. Naast een riem zijn sommige auto's uitgerust met een distributieketting. De riem is van rubber en de ketting van metaal.

Distributieriem, wanneer vervangen?

Een distributie riem is onderhevig aan slijtage. Het is daarom van belang om te realiseren dat een distributieriem slijt en om de zoveel kilometer vervangen moet worden. In de meeste gevallen gaat een distributieriem lang mee maar moet tijdig vervangen worden. Wanneer een distributieriem namelijk niet tijdig vervangen wordt kan deze beschadigen of breken. Vaak merkt u er niets van tot dat de riem breekt. In een klap kan de distributieriem ernstige schade toebrengen aan de motor. Dit brengt het hoge reparatie kosten met zich mee.

PLAN EEN AFSPRAAK                         ONDERHOUDSOFFERTE

Een distributieriem wordt vaak na een bepaalt aantal gerede kilometers of tijdsduur vervangen. Gemiddeld is dit tussen de 60.000 en 120.000 kilometers of na drie tot vijf jaar. Omdat elke auto anders is kan dit soms afwijken. Wij adviseren u daarom tijdig de distributieriem te laten vervangen volgens de voorschriften van de autofabrikant.

Twijfelt u of de distributie riem van uw auto nog goed is? 

Profile Nout weet precies wanneer deze riem aan vervanging toe is. En wanneer uw auto regelmatig bij ons in onderhoud is dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij stellen u op de hoogte wanneer er iets met de distributieriem of distributieketting moet gebeuren. Dit communiceren we altijd vooraf zodat u nooit achteraf voor vervelende verrassingen staat.

Kosten voor het vervangen distributieriem

De kosten voor het vervangen van een distributieriem zijn sterk afhankelijk van het merk en model auto. Wilt u weten wat de kosten bedragen voor het vervangen van de distributieriem van uw auto? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze Profile Nout vestigingen 

Contact                   Vestigingen

Contact
Stel hier uw vraag