Zoeken
Zoeken

WIELEN

De begrippen velg, wiel, schotel (schijf of plaat) en ring worden nogal eens door elkaar gebruikt. Uit diverse staalrollen en met moderne lasersnijmachines en de beste lastechnieken, vormen velg en schotel – elk afzonderlijk variërend in dikte van enkele millimeters tot bijna twee centimeter – het wiel.

Elk merk voertuig en zelfs elk afzonderlijk type heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Daarom is het echt maatwerk om te bepalen welk wiel bij welk voertuig past. De schijf van het wiel zit bijvoorbeeld steeds op een net iets andere positie, dat noemen we de ET-waarde. Die letters staan voor ‘Einpresstiefe’. Hoe lager de ET-waarde van het wiel, hoe verder het wiel naar buiten komt te staan. Zo zijn er nog tal van andere aspecten te noemen, zoals het naafgat en het aantal boutgaten, die maken dat wielen altijd een maatwerk oplossing zijn.

Contact                                 Vestigingen 

Profile Nout is de leverancier op gebied van:

  • Truckwielen
  • Landbouwwielen
  • Grondverzetwielen
  • Industriewielen

Neem contact op met onze experts voor een uitgebreid, op maat gemaakt en technisch advies. Wij helpen u graag met het bepalen van het beste wiel voor elke situatie!Contact
Stel hier uw vraag