Zoeken
Zoeken

Industrie banden

Als klant bent u bij Profile Nout vanzelfsprekend verzekerd van een professionele en merkonafhankelijke bandenpartner, bij wie deskundig advies en service hoog in het vaandel staat. Door onze professionele apparatuur en team van verkoopadviseurs & monteurs hebben we de juiste apparatuur, kennis en ervaring in huis.


In de industriële sector komen veel verschillende werkzaamheden voor. Voor al die type werkzaamheden zijn er ook soorten banden ontwikkeld. Iedere omgeving vraagt namelijk om zijn eigen bandeigenschappen. Bijvoorbeeld op het gebied van profiel. Banden met blokprofielen geven de beste tractie, banden met lijnprofielen geven de beste wendbaarheid. Er zijn ook banden zonder profiel.

Wilt u weten welke band het meest geschikt is voor u? Neem via onderstaande button contact met ons op.

Contact    Bekijk de vestiging bij u in de buurtSoorten industrie banden

Grofweg zijn er drie soorten industrie banden: luchtbanden, volrubberbanden en massieve banden. We zullen de verschillende banden kort toelichten.

  • Luchtbanden

Luchtbanden vallen uiteen in twee categorieën: radiale banden en diagonale banden. Luchtbanden zijn geschikt voor een wisselende & ongelijke ondergrond en voor het afleggen van langere afstanden. Behalve de stabiliteit en de demping is het profiel erg belangrijk. Ze worden overwegend geleverd met binnenband. Luchtbanden zijn uitsluitend geschikt voor meerdelige velgen.

  • Volrubber banden

    Volrubberbanden zijn opgebouwd uit meerdere lagen rubber. Hierdoor zijn ze goed wendbaar, kunnen ze tegen een stootje en raken niet lek. Volrubberbanden bieden een hoge en constante stabiliteit, een groot draagvermogen, vergen weinig onderhoud en zijn door hun hoge slijtvastheid voordelig in gebruik. Dit type banden is bestemd voor lage snelheden en vlakke vloeren. Volrubberenbanden zijn ook beschikbaar in non-marking.

    Neem gerust contact op met één van onze vestigingen voor meer informatie of een prijsopgave.

    Contact
    Stel hier uw vraag