Zoeken
Zoeken


Uitlijnen Landbouw & Grondverzetvoertuig

Van uw landbouw – of grondverzetvoertuig hebben alleen de banden contact met de grond. De banden zetten de kracht van de motor door hun tractie om in voortbeweging. Dit maakt dat het voertuig bestuurbaar is. De keuze van de juiste banden voor de juiste inzet zijn erg belangrijk. Het uitlijnen van het landbouw – of grondverzetvoertuig is minstens zo belangrijk. Op uitlijnen kunt u ook nog eens brandstofkosten besparen en het verlengt de levensduur van de banden. Profile Nout heeft alle kennis in huis om uw voertuigen perfect uit te lijnen. Wij staan voor u klaar op onze een van onze vestiging of op een andere gewenste locatie.

 Plan een afspraak                 Advies nodig?

Kosten verlagen


Landbouw – of grondverzetvoertuigen worden steeds groter en zwaarder, maar ze worden ook nog eens ingezet onder zware omstandigheden. Deze omstandigheden hebben effect op uw banden. Het is daarom zaak om uw voertuigen regelmatig te laten uitlijnen. Op deze manier houdt u de bandeslijtage en bandstofverbruik in de hand. Verkeerd uitgelijnde voertuigen zorgen niet alleen voor meer slijtage aan banden en hoger brandstofverbruik, ze kunnen ook mogelijk ook de oogst vernietigen. Voor een maximale levensduur en optimale rijcomfort is het uitlijnen van uw voertuigen daarom belangrijker dan ooit. Uitlijnen verdient zich in het financieel opzicht snel terug.

Het voorkomen of opheffen van kleine spoorafwijkingen kunnen al een positief effect hebben op het brandstofverbruik en banden slijtage. Het brandstofverbruik kan al gereduceerd worden met 4% tot 10%. De bandenslijtage kan nog meer verminderd worden, met 15% tot 50%.

Heeft u ongelijkmatige bandenslijtage op de binnenste of buitenste nokken van uw band(en)? Neem contact met ons op.

DE OPLOSSING


Profile Nout heeft de oplossing. Wij lijnen uw voertuig perfect voor u uit. Met onze moderne apparatuur analyseert een van onze experts uw situatie. Doormiddel van laserstralen bepaalt onze monteur voor elk wiel de beste stand, vervolgens stelt hij alle banden perfect af.

Voordelen van goed uitgelijnde landbouw – of grondverzetvoertuig

  • Gelijkmatige bandenslijtage
  • Lager brandstofverbruik
  • Meer pk’s om mee te werken
  • Minder slijtage van de stuurkogels
  • Geringere slijtage van de wiellagers

  • Minder motorbelasting
  • Minder inspannend rijden
  • Lagere operationele kosten
  • Verbeterd het rijcomfort

Wij denken met u mee!

Bandenkosten hebben een groot aandeel in de totale bedrijfskosten. Als specialist denken we met u mee. Hoe hoger het rendement, hoe lager de kosten zullen zijn. Het rendement is alleen afhankelijk van het gebruik. Laat daarom minimaal eenmaal per jaar de uitlijning van landbouw- grondverzetbanden goed controleren. Goed uit gelijnde banden, goed gemonteerde banden met de juiste spanning dragen bij aan een hoog rendement. Naast de kostenvoordelen vergroot het bovendien ook de veiligheid van u tijdens het rijden. 

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem contact op met een van onze vestigingen.

Contact
Stel hier uw vraag