Zoeken
Zoeken


Soorten trekhaken

De meest voorkomende trekhaken zijn vaste en afneembare trekhaken. Voor sommige auto’s is er een derde optie mogelijk, namelijk een wegklapbare trekhaak. Het kiezen van de juiste trekhaak is een complexe aangelegenheid. Wij adviseren u graag. Twijfelt u welke optie het beste bij u past? Neem contact op en informeer naar de beste keuze voor u en uw auto.

 • Vaste trekhaak

Een vaste trekhaak is de eenvoudigste en tevens de goedkoopste oplossing en wordt vaak gekozen als de trekhaak intensief wordt gebruikt. De kogelstang is hierbij vast aan het frame verbonden, waardoor de trekhaak altijd zichtbaar is.

  • Afneembare trekhaak

  Een afneembare trekhaak is optisch gezien het mooist, omdat de trekhaak in veel gevallen volledig wegvalt achter de bumper. Bij een afneembare trekhaak kunt u de kogelstang eenvoudig (de)monteren. In sommige gevallen is een afneembare trekhaak noodzakelijk, omdat anders bijvoorbeeld de kogel van de trekhaak voor de kentekenplaat komt, wat wettelijk niet is toegestaan.

  • Wegklapbare trekhaak

  Wegklapbare trekhaken worden helaas niet voor alle typen auto’s gemaakt. Het is wel de meest makkelijke trekhaak en met name geschikt voor mensen die geen trekhaak willen zien maar hem wel snel willen gebruiken. De kogelstang blijf altijd gemonteerd, maar wordt eenvoudig onder de auto weggedraaid. Middels de kentekencheck kunt u zien of er voor uw auto een wegklapbare trekhaak beschikbaar is.  Wij werken met deze A-merken

  brink logo
  Trekhaak Westfalia
  ECS electronics
  Logo_ECS_trekhaken.png
  GDW trekhaken
  Oris trekhaken
  Jaeger automotive
  download (4).png
  Contact
  Stel hier uw vraag