Zoeken
Zoeken

Truck banden

Als klant bent u bij Profile Nout vanzelfsprekend verzekerd van een professionele en merkonafhankelijke bandenpartner, bij wie deskundig advies en service hoog in het vaandel staat. Door ons professionele team van verkoopadviseurs en monteurs hebben we de juiste kennis en ervaring in huis. Wij zijn aangesloten bij Profile, hierdoor kunt u ook rekenen op een optimale dienstverlening voor vrijwel al uw uitdagingen op het gebied van banden door heel Europa.

24/7 mentaliteit pechservice

De experts van Profile Nout kunnen u geheel vrijblijvend adviseren met betrekking tot een optimaal bandenbeleid voor uw werkzaamheden. Zo profiteert u van maximale service, een lage kilometerprijs en hoge betrouwbaarheid.


Neem contact op met één van onze vestigingen voor meer informatie en/of een vrijblijvende prijsopgave.

Contact                  Vind de vestiging bij u in de buurt                   


Soorten truck banden


Er zijn verschillende soorten banden. Het wegdek, de afstand die u aflegt, het type transport en de weersomstandigheden hebben allemaal invloed op de band die het beste bij u past. Daarom is het belangrijk om de juiste band te kiezen voor uw type transport. Elke toepassing stelt namelijk zijn eigen eisen aan de banden.


We nemen u kort mee in de soorten banden voor de verschillende toepassingen. Wilt u nu meer weten over welke band het meest geschikt is voor uw type transport? Neem via bovenstaande button contact met ons op.

  • Internationaal Transport

Banden voor internationaal transport zijn geschikt voor lange afstanden. Voertuigen met deze banden rijden lange afstanden met een constante snelheid. Er zijn weinig stops, dus weinig momenten van optrekken en remmen. Deze banden hebben een lage rolweerstand, wat een brandstofbesparing oplevert

  • Regionaal Transport

Banden voor regionaal transport stoppen vaker. Dat betekent regelmatig optrekken en afremmen. Daarin presteren deze banden optimaal. Daarnaast zijn banden voor regionaal transport vaak geschikt voor slecht wegdek en hebben een goede tractie.

  • Weg en Terrein

Deze banden kunnen zowel presteren op de weg als grind- en zandondergrond. Met een goede tractie zorgen deze banden dat het voertuig op alle soort terreinen uit de voeten kan en ook nog comfortabel rijdt op de gewone weg.

  • Stad- en Streekvervoer, bus

Gebruik op provinciale wegen en autowegen. Stad- en streekvervoer stopt en trekt regelmatig op met zware beladingen. Dat betekent dat de banden zijn opgewassen tegen het vele optrekken en afremmen. Meestal zijn deze banden voorzien van een speciale, dikkere zijwand, doordat ze vaak in aanraking komen met stoepranden. De banden voor stad- en streekvervoer zijn ook geschikt voor slechtere wegen.

  • Winterbanden


Winterbanden presteren uiteraard het beste onder winterse omstandigheden. Bij een temperatuur van zeven graden of lager geven winterbanden veel meer grip dan gewone banden. Daarnaast heeft men een kortere remweg op natte of besneeuwde wegen en grip op het moment dat dit nodig is. Winterbanden kunt u herkennen aan het 3PMSF symbool.

3PMSF symbool
3PMSF symbool

3PMSF symbool

Naast het juiste band voor elke type vervoer zijn er ook verschillende banden per as. Deze verschillende types lichten we kort toe.

Stuurasband

Stuurasbanden zijn specifiek ontwikkeld voor de stuuras op een motorvoertuig.

Trekasband

Trekasbanden zijn speciaal ontwikkeld voor de aangedreven assen en zorgen voor een goede grip van het voertuig.

Trailerband

Trailerbanden zijn geschikt voor de trailers en worden ook toegepast op voorloop- en sleepassen van motorvoertuigen.

Contact
Stel hier uw vraag