Zoeken
Zoeken


Uitlijnen Truck & Trailers


Het correct uitlijnen van een truck of trailer is erg belangrijk. Naast een goede wegligging en optimaal rijgedrag, levert een goed uitgelijnd voertuig een kostenbesparing op. Het zorgt ervoor dat u een optimaal rendement haalt uit uw banden, doordat deze gelijkmatig slijten. Scheefstand van uw voertuig is mogelijk nog een belangrijker probleem die wij doormiddel van het uitlijnen van uw voertuig kunnen corrigeren. Door de scheefstand te corrigeren verlagen wij de rolweerstand en hierdoor bespaart u brandstof. 

Door uw voertuig correct uit te laten lijnen kunt u een besparing van 2% tot 8% realiseren op de brandstofkosten. Daarnaast zien wij regelmatig dat u tussen de 10% en 30% kunt besparen op de bandenkosten.

Als uitlijnspecialist hebben wij moderne apparatuur en geschoolde monteurs in huis om uw voertuigen optimaal uit te lijnen. Ook zijn wij in staat om met inductieverwarmer de assen van uw voertuigen te richten

 Besparen? Plan een afspraak                 Advies nodig?


HERKENNING?


Merkt u dat uw voertuig naar een kant trekt? Of heeft u last van stuurproblemen en vreemd rijgedrag? Slijten uw banden ongelijkmatig of scheef? Dan is de kans groot dat uw truck of trailer niet goed uitgelijnd is. Wilt u meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Voordelen van een goede uitlijning

  • Gelijkmatige bandenslijtage
  • Minder brandstofverbruik
  • Minder slijtage stuurkogels
  • Minder slijtage wiellagers

  • Minder motorbelasting
  • Minder inspannend rijden
  • Lagere operationele kosten

Hoger rendement door uitlijnen

Banden en brandstof kosten hebben een behoorlijk aandeel in de totale bedrijfskosten van een transporteur. Als specialist denken we met u mee. Hoe hoger het rendement, hoe lager de kosten zullen zijn. Het rendement is alleen afhankelijk van het gebruik. Laat daarom minimaal een keer per twee jaar de uitlijning van uw truck of trailer goed controleren. Een goed uitgelijnd voertuig, de juiste banden keuze, correct gemonteerde banden en de juiste bandenspanning dragen bij aan een hoog rendement. Naast de kosten besparing vergroot het bovendien ook de veiligheid van u of uw chauffeurs.

Bekijk de vestiging bij u in de buurt               Contact

             

Contact
Stel hier uw vraag