Zoeken
Zoeken

TPMS

Het bandensysteem wat uw bandenspanning controleert. Sinds 1 november 2014 heeft de Europese unie bepaald dat elke nieuwe personenauto over een TPMS-systeem moet beschikken. Maar wat houdt een TPMS-systeem nu in? Wij leggen het u kort uit.

Wilt u meer weten wat dit voor u betekent? Op onze vestigingen informeren onze medewerkers u graag over het TPMS –systeem en wat hierbij komt kijken.

Neem contact op met één van onze Profile Nout vestigingen.


Wat is TPMS?

TPMS staat voor Tyre Pressure Monitoring Systems. In het Nederlands wordt het systeem ook wel het bandenspanningscontrolesysteem genoemd. Dit systeem controleert de banden op de juiste bandenspanning. Wanneer de bandenspanning te laag of te hoog is geeft dit systeem een melding op het dashboard. Er verschijnt dan een bandenspanning waarschuwingslampje, zoals hieronder te zien is.

Bandenspanning icoon
waarschuwingslampje bandenspanning

Voor TPMS kunt u bij Profile Nout terecht. Op alle vestigingen hebben we de modernste apparatuur om u een TPMS-service te kunnen bieden.

  • Krijgt u een bandenspanning waarschuwingslampje te zien in uw dashboard? Kom langs of neem contact op met een van onze vestigingen.
  • Zijn er problemen met het TPMS? Onze monteurs hebben ruime ervaring in het constateren van TPMS problemen en het op te lossen hiervan.
Contact
Stel hier uw vraag